Снимка rado shisharkataНякои от заможните фенове на Жоро Илиев може да

...
Снимка rado shisharkataНякои от заможните фенове на Жоро Илиев може да
Коментари Харесай

Продават култовата дискотеката на Слънчев бряг, където бе екзекутиран Жоро Илиев

Снимка rado shisharkata

Някои от заможните почитатели на Жоро Илиев може да закупи мястото, където е погубен.

Легендарната дискотека „ Гранд Мултиплейс “ в Слънчев бряг, която допреди 12-13 години бе най-хитовото нощно заведение по Черноморието, се продава поради насъбрани задължения на притежателя Евелин Георгиев, съобщи " Флагман ".

Тя бе построена при започване на века по испански модел – с тематични клубове, съвременен интериор и невиждани за времето си резултати. За малко се трансформира в същинска сензация.

Началото на края настъпи на 25 август 2004 година, когато на централното външно сепаре на „ Буда бар “ бе екзекутиран митичният мафиотски необут Жоро Илиев. Той бе прострелян в сърцето от снайперист, а до ден-днешен убийството остава неразкрито.

Мнозина са безапелационни, че изтезанието е проведена от Райко Алексиев-Кръвта и изпълнена от Красимир Станчев-Легионера. Сериозни доказателства в тази посока обаче по този начин и не се събраха, а това е едно от студените досиета, което ще остане вечно затворено.

Четири години след гибелта на боса, дискотеката бе продадена на Евелин Георгиев, който смени името на комплекса на „ Гранд де разкош “, с цел да не се свързва с престъпния случай.

Финьо, както е прочут в бизнес средите Георгиев, е шведски жител и взе участие в 15-ина български компании. Той сполучливо създаде марката за нощни клубове „ Селена “, само че след 2011-2012 година бизнесът му стартира да замира.  ---Още в първото държавно управление на Бойко Борисов Национална агенция за приходите наложи под сериозен мониторинг Георгиев, тъй като дължеше над 1,5 млн.лева за осигуровки и неплатени налози.

През последните години в Слънчев бряг бяха открити няколко конкурентни нощни заведения, ползата към тази дискотека фрапантно понижа и през 2016 бе последната, в която работеше.

Днес постройката е в окаяно положение. От обявата на частния правосъден реализатор Ивелина Божилова излиза наяве, че общата й повърхност е 3200 кв.м., а началната тръжна цена от която ще стартира продажбата е 4,5 млн.лева. Парите ще бъдат употребявани за покриване на задълженията към заемодател №1 – „ Уникредит Булбанк “ и Община Несебър – за локални налози и такси, неплащани от години.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР